Познати успели и провалили се политици, тенденциозно подбрани представители на малцинствата,

...
Познати успели и провалили се политици, тенденциозно подбрани представители на малцинствата,
Коментари Харесай

Борци срещу джендърите и млади хубавици навлязоха в изборните листи

Познати съумели и провалили се политици, тенденциозно подбрани представители на малцинствата, гневни съперници на „ джендър идеологията “, силиконови хубавици и други " странни птици "  населяват партийните листи за идните евроизбори. Претендентите затвърждават усещането, че последното, от което се интересуват политическите сили при подбора, е дали тези хора ще бъдат потребни в Европарламента. 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който през 2014 година разгласи, че ромите са се трансформирали в „ нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни “, в този момент опита да почисти неприятния си имидж, като включи в листата си боксьора Даниел Асенов. На мургавия спортист обаче бе отредено неизбираемото четвърто място. По тази или друга причина няколко дни по-късно Асенов се отхвърли. Мястото му зае Валентин Касабов - дясната ръка на Симеонов, който е лидер на листата. 

Трети в листата на ВМРО е депутатът Александър Сиди, който разгласи война на хората с друга полова ориентировка. „ Тези хора трябва да знаят, че когато сеят ветрове, ще жънат стихии! Тази война ние ще я спечелим! “, написа Сиди във Facebook. На четвърто място е режисьорът Андрей Слабаков, също заел " ясната и мъжка позиция против джендър пропагандата “. Наскоро той съобщи, че родителите, които не пращат децата си на учебно заведение, би трябвало да бъдат наказвани със затвор. ВМРО стартира и генерал Димитър Шивиков, прочул се около предявеното му обвиняване за заграбване, до момента отхвърлено на две инстанции.

" Атака " заложи на ексцентричен метод – направи кастинг по партийната телевизия „ Алфа “, с цел да даде път на младите, както изясни Волен Сидеров. Всъщност партията му няма късмет да прати някого в Европарламента, само че се надява с този ход да завоюва симпатизанти.

И други партии отварят път на младите. Партия „ Волт “ на някогашния народен представител от ДБГ Настимир Ананиев стартира 27-годишната Анна Филипова, показана с това, че „ има дейна гражданска позиция по редица чувствителни тематики “. „ Милениум клуб “, прочут с връзките си с българското царско семейство, се явява на изборите под името „ Път на младите “, като ползва регистрацията на Национална движение „Симеон Втори" и „ Новото време “. Сред претендентите му е 27-годишната Кристина Велкова - основател на „ артикул за пречистване и минерализиране на душове “. 

Движение за права и свободи е поставило на избираемото второ място в евролистата си Делян Пеевски  - народния представител, който не стъпва в Народното събрание. На предходните избори за евродепутати през 2014 г. Пеевски завоюва мандат, само че го отстъпи на някогашния екоминистър в кабинета „ Орешарски “ Искра Михайлова, като разясни " непретенциозно ": „ Евродепутатството не е самоцел за мен. След това, което направиха нашите структури, и доверието, което ми дадоха, усещам за честен дълг да бъда още дълги години до тях и да изплатя тяхното доверие “. В листата на Движение за права и свободи е и Атидже Алиева-Вели - зам.-директор на Държавен фонд „ Земеделие “. Тя непроменяемо заема управителни позиции във фонда още от 2013 година, макар че Движение за права и свободи официално е съпротива. 

 Веселин Марешки оглавява листата на коалиция " Воля - Българските родолюбци ", а втори е Орхан Исмаилов – някогашен зам.-министър на защитата във втория кабинет „ Борисов “. Доскоро Исмаилов беше лидер на НПСД, отделила се от Движение за права и свободи, само че поради съюза му с Марешки беше изпъден от партията. При Марешки е намерил кей икономистът и някогашен народен представител от левицата Кольо Парамов.

Сред мераклиите за Европарламента още веднъж се подреди Николай Бареков, който и до момента бе там. Преди месеци той изненадващо разгласи, че ще става даскал по литература, само че очевидно е размислил. 

НЕЗАВИСИМИ

Сред самостоятелните претенденти за евродепутати изпъква някогашният кмет на " Младост "  Десислава Иванчева, номинирана от инициативния комитет " Непослушните ". „ Кандидатурата на Иванчева ще бъде мощен знак към Европа за пробитата правосъдна система в България. Брутално нарушени бяха човешките права на единствения цивилен непартиен кмет на столичен регион, определен от близо 29 000 гласоподаватели “, написаха във Facebook поддръжниците на Иванчева, която неотдавна беше наказана на първа инстанция на 20 години затвор след извънредно спорно правосъдно дело, в което мнозина видяха политическа поръчка от страна на ръководещите.

Активистката на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова също е самостоятелен претендент, повдигнат от предприемчив комитет. Тя потегля към изборите с  девиза „ Хората преди облагите “. И някогашният боен министър Николай Ненчев ще нападна Европарламента като самостоятелен, въпреки че е кадър на Български земеделски народен съюз. Сред самостоятелните кандидати за място в Екологичен потенциал е и политологът Минчо Христов, някогашен народен представител от " Атака " и сегашен тв водещ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР